Skip to main content

Jouw gezondheid

Je lichaam heeft elke dag, het hele jaar door vitaminen en mineralen nodig om goed te blijven functioneren om een goede gezondheid in stand te houden.De kracht van jouw stofwisseling en jouw immuunsysteem spelen hierin een vitale rol. Gezond en gevarieerd eten is de basis om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen.
Het lukt niet iedereen altijd, elke dag, volgens de adviezen van de Schijf van Vijf te eten. Daarom biedt Centrum complete formules die alle belangrijke vitaminen en mineralen bevat ter aanvulling van jouw voeding.
Lees hier meer over de kracht van jouw stofwisseling en jouw immuunsysteem.

De kracht van je stofwisseling

De stofwisseling wordt ook wel metabolisme genoemd. Dit woord komt van het Griekse metabolismos wat voor verandering of omzetting staat. Het proces waarin je voedsel in energie wordt omgezet, is de kracht van je stofwisseling en deze vindt 24 uur per dag plaats, in elke cel van je lichaam.

Wanneer je normaal eet dan gebruikt je lichaam tot ongeveer 85% van je dagelijkse calorie-inname om al je lichamelijke processen in stand te houden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het verteerproces, het warm houden van je lichaam, de bloedcirculatie, het groeien van je haar en het algeheel herstel van je lichaam.
De overige 15% van je calorie-inname wendt het lichaam aan om allerlei lichamelijke activiteiten te ondersteunen. Dit is de beweging die dagelijks doet, zoals staan, lopen, fietsen, huishoudelijke klussen en sporten.
Het is een continue proces. Wanneer we ons inspannen zoals tijdens het sporten of tijdens intensief lichamelijk werk zal de stofwisseling sneller gaan. Als we slapen of niet tot nauwelijks actief zijn zal de stofwisseling langzamer worden.

Centrum bevat vitamine B5, vitamine B12, magnesium en IJzer die, ter aanvulling op de voeding bijdragen aan extra energie bij vermoeidheid.

Jouw immuunsysteem

Jouw immuunsysteem is een afweermechanisme die je beschermt tegen indringers van buitenaf. Het is ontworpen om het lichaam te verdedigen tegen lichaamsvreemde stoffen.

Het immuunsysteem bestaat uit onder andere je huid, darmen, luchtwegen, witte bloedcellen, lymfestelsel en milt. Het beste middel om je immuunsysteem optimaal te laten functioneren is door een gezonde levensstijl te hanteren. Dat betekent iedere dag gezond en gevarieerd eten met voldoende mineralen en vitaminen. Sport en beweging zijn ook zeker onderdelen die voor het behoud van een goed functionerend immuunsysteem kunnen zorgen.
Bekijk hier hoe voedingsstoffen een vitale rol spelen om een goede balans voor jouw immuunsysteem te ondersteunen.